1152 Budapest XV, Palotás tér 1. sz.

+36-30/945-0478

Állásfoglalás a szabad piaci verseny tisztaságával kapcsolatban

Az egyik felvonós cég idei hírlevelében megjelent áremelési kérdést taglaló kommunikációjával kapcsolatban a Magyar Felvonó Szövetség az alábbi állásfoglalást adja ki.

A MFSZ egy szakmai alapon létrehozott szervezet, ami a felvonó ipar műszaki, szabályozási, biztonságtechnikai és oktatási területein dolgozik. Célunk a minőség és a biztonság javítása, valamint a szakmai utánpótlás elősegítése. Munkánkat olyan etikai alapokon végezzük, ami teljes mértékben biztosítja a szabad piaci versenyt és ellenez minden olyan tevékenységet, ami jogtalan előnyökhöz juttathat piaci szereplőket, és a szabad versenyt bármilyen módon korlátozhatja.

A fentiek alapján kijelentjük, hogy az MFSz semmilyen módon nem támogat árakkal, árképzéssel, vagy árváltozással kapcsolatos egyeztetést. Továbbá felhívjuk a tagjaink, és a teljes szakma figyelmét, hogy ilyen jellegű tevékenységtől határolódjanak el piaci verseny tisztaságának megóvása érdekében.

Ezúton is szeretnénk felhívni a figyelmet a 2007. novemberében kiadott MFSz Viselkedési Szabályzatra, ami tartalmazza az elvárt etikus magatartás részleteit.